Projecten
Op deze pagina vindt u een selectie van (terugkerende) projecten.
Naast de eigen concerten werkt de zangschool ook veel samen met andere koren en zingt op festivals. 
 
Kerstconcert
De kerstconcerten van de zangschool zijn een van de hoogtepunten van het jaar. Doormiddel van een thema en decor wordt er een sfeervol concert neergezet, georganiseerd door de zangschool. Er wordt een breed scala aan bekende en onbekende kerstliederen gezongen. Alle alle koren zingen mee, met kinderen van jong tot oud. Een concert om niet te missen. 
"Het niveau van zingen van de kinderen is zo hoog. Echt verbazingwekkend."
Zomerconcert
De zangschool sluit het zangjaar af met een zomerconcert. Hierbij kunnen alle kinderen, jongeren en studenten van de zangschool laten horen wat ze het jaar geleerd hebben aan hun ouders, vriendjes, oma's, opa's, tantes, ooms, buren, en wie ze ook maar willen uitnodigen. 
Het concert, georganiseerd door de zangschool zelf, heeft elk jaar een speciaal thema met bijpassende decoratie en aankleding. Een ervaring om bij te zijn. 
"Het plezier spat er vanaf!"

"Door de aandacht op de details komt alles bij elkaar: het zingen, de podiumpresentatie, het decor."
Neerpelt
De kinderen van het Utrechts Kinderkoor gaan elke twee jaar naar het Europees Muziekfestival in Neerpelt. Hier zingen ze voor een jury en doen mee met meerdere georganiseerde activiteiten, zoals een optocht met kinderkoren uit heel Europa. 

De zangschool heeft hier al meerdere malen een eerste prijs gewonnen!
Meer informatie over deze prijs kan hier gevonden worden. 
Op het juryrapport stond:
"Dit is een heel mooi koor met een prachtige koorklank, met duidelijke stemculturen en goede stemmen!
De uitvoering van de liederen was erg mooi en sfeervol met een smaakvolle pianobegeleiding en choreografie. De lange noten werden mooi gedragen en gelijk afgerond en de koorklank was zeer homogeen. Bravo! Jullie hadden een goede balans en zongen met een mooie zuivere intonatie en een homogene koorklank in een zeer verzorgde en enthousiaste uitvoering.
We waren onder de indruk van de concentratie van de kinderen!"
Uitwisselingen
De zangschool heeft regelmatig een uitwisseling met andere Europese koren. Een leuke en unieke kans voor de kinderen om hun horizon te verbreden en contacten te leggen in andere landen. De kinderen hebben al samen gewerkt met koren uit Nederland, Engeland en Duitsland.
De zangschool in de media
Jeugdjournaal
Op 21 maart 2018 (de verjaardag van Bach) zong het Utrechts Kinderkoor mee in de Nationale Matthäuspassion van Bach door de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Jos van Veldhoven. De kinderen van de zangschool kwamen hiermee in het jeugdjournaal! Beluister hier de kinderen in het jeugdjournaal

Podium - NPO Radio 4
De zangschool was uitgenodigd door NPO 4 om te komen zingen op de radio op 21 december 2018. Het was een leuke uitzending, waarin er werd gezongen en de zangschool en een paar kinderen enthousiast vertelden over hun ervaringen bij de zangschool. De radiozending is hier te beluisteren (van 1:21:40 tot 1.41.30). 
"Een avond waarop alles samenkwaml"
- Jos van Veldhoven


"Het is heel stoer om te zingen"
- Dieuwertje Blok